Historie

Tatoveringer har været en del af den eurasiske kultur siden den tidlige stenalder. Der er fundet kinesiske mumier dateret til det andet århundrede f.Kr. med tatoveringer. Japanske tatoveringer menes at have fundet sted flere tusinde år tilbage. Mange andre kulturer har haft deres egne tatoveringstraditioner, lige fra at indgnide aske i åbne sår til at prikke tegn ind med nåle - næsten som i dag.

Inden for Kongehuset havde kong Frederik 9. tatoveringer. Kong Frederik 9. blev kaldt “sejlerkongen” eller “sømandskongen”, blandt andet på grund af kongens mange tatoveringer. Kronprins Frederik har ligeledes tatoveringer, som er en lille illustration af en haj på benet samt et nordisk motiv på skulderen.

I tusindvis af år er der over hele verden blevet lavet tatoveringer. Først i moderne tid har kirurgi gjort det muligt at operere en tatovering væk igen. Fjernelse af tatoveringer kan ske med laserbehandling, dog med risikoen for mere eller mindre ardannelse. Fjernelse af tatoveringer kræver 1-25 laserbehandlinger og enkelte tatoveringer forsvinder aldrig.

Eksperter har indenfor de seneste år fundet frem til at den farligste farve i en tatovering er rød.