Sådan bliver den lavet
En tatovering laves ved, at man med en maskine fører farve ned i den yderste del af huden i 0,2 til 1 millimeters dybde – dybden afhænger af, hvor på kroppen der tatoveres. Maskinen har en nål, der kører op og ned i et rør, som tatovøren dypper i farven. De fleste tatoveringer udføres med en sort streg som grund, og herefter fylder tatovøren skygger eller farver i.
- Der er forskel på, hvor ondt det gør at blive tatoveret. Det afhænger af den enkeltes smertetærskel, og af hvor på kroppen der tatoveres. På ydersiden af armen er det mindre smertefuldt, mens man mærker det mere på brystet, ribbenene og over lænden.
Det er en dårlig start på en tatovering at være træt, stresset, have tom mave eller være syg. Det kan derfor anbefales, at man sørger for at være udhvilet, have spist ordentligt, og at man kommer i god tid, så man lige har tid til at falde til ro, før man tatoveres. Sørg også for at have noget med at drikke og spise ved større tatoveringer.
En lille tatovering på omkring 10 cm i diameter tager cirka 30 minutter at lave, mens en større tatovering ofte laves ad flere omgange, men det kan tage op til 100 timer at udsmykke en hel ryg med mange detaljer.
Det er forskelligt, hvor godt en tatovering holder.
Alle tatoveringer falmer lidt med tiden, men hvis man holder dem væk fra solen, er farven mest holdbar. Det er nemt at ligge farve i igen. I gamle dage brugte man tit en tyk streg, og hvis motivet var for småt, flød de med tiden sammen og blev grimme. I dag bruger man både tynde og tykke streger med større afstand, for at de skal holde sig pæne i mange år. Mange får dem farvet op efter 20-30 år. Andre får dem dækket med nye motiver, og i nogle tilfælde kan man bruge farverne og formerne fra det gamle motiv.