Tatovør lov skal sikre forbrugeren mod kræftfremkaldende farver

11 mar, 2013

Da flere og flere danskere vælger at få en tatovering, bliver der nu indført en ny lov, som skal sikre kunderne hos danske tatovører mod blandt andet kræftfremkaldende tatoveringsfarver.

Ny dansk tatovør lov 2013Der har den seneste tid været en del debat om den nye tatovør lov som bliver indført i Danmark. Loven der skal sikre kunder mod farlige og kræftfremkaldende tatoveringsfarver går i korte træk ud på at en tatovør skal stemples som “registreret tatovør” og dermed kan forbrugeren være sikker på, at stedet er i orden og at det ikke er farligt at få en tatovering der. Når en tatovør bliver “registreret tatovør”, får tatovøreren samtidig et skilt, som fortæller forbrugeren, at hygiejnen er i orden, at tatovørerne har gennemgået basal uddannelse, og at de kender relevant lovgivning indenfor tatovering.

- “Flere og flere danskere bliver tatoverede, og derfor er det vigtigt, at vi beskytter dem bedst muligt. Ved at vælge en “registreret tatovør”, er man sikker på, at stedet er i orden, og at det ikke er farligt at blive tatoveret der”, siger sundhedsminister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Den nye lov for danske tatovører stiller blandt andet krav til at tatovørerne skal benytte sterile tatoveringsfarver for på den måde at mindske risikoen for infektion hos dem der vælger at blive tatoveret. Der har hidtil ikke været nogle regler for tatovørerne på dette område.

12 procent af den danske befolkning har idag en tatovering, og antallet er stigende. Antallet er stigende, specielt hos de danske kvinder.

Den nye lov og registreringen af de danske tatovører træder i kraft d. 1. juli 2013, hvis lovforslaget vedtages.


Læs også: Sikker fjernelse af tatoveringer – Sådan vælger du den rigtige klinik

Læs også: Joachim B. Olsen mener at en tatovør ordning er ligegyldig

Læs også: Undgå dårlige og lovløse tatoveringer med ny smileyordning

Læs også: Flere og flere fædre tatoverer sig for deres børn

Flere lignende artikler