Tæt på tatovøren - Espen Mørken fra Norge

27 okt, 2013

Skrevet af: Eluava

Så er det tid til endnu en præsentation. Denne gang med fokus på norske Espen Mørken.

Den norske tatovør Espen Mørken

Den norske tatovør Espen Mørken i gang med at forevige sin kunst på en kunde.

Jeg stiftede for første gang kendskab til Espen Mørken igennem mine gode venner i metal-bandet SIC, som i øvrigt klart kan anbefales hvis man nyder at danse til tunge rytmer.
Espen har tatoveret 3 ud af de 5 bandmedlemmer, og han har deres logo foreviget på halsen. Så han er en dedikeret fan. Jeg er dog helt overbevist om at beundringen går begge veje. SIC drengene er samtidig stolte bærere af Espens kunst. Og dette ikke uden grund.
Jeg er selv meget imponeret over Espens arbejde. I særdeleshed synes jeg at Dennis Buhl (SIC) og Espens H.R. Giger hyldest, som dækker Dennis’ bryst og arme, er et helt fantastisk kunstværk.

Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken Dennis Buhl tatovering - Tatovør: Espen Mørken

Espen har, fra d. 28. September 2013, 11 år på bagen som tatovør, så han er vel-etableret i branchen. Kvalitet er hans varemærke og man kan regne med at han leverer, lige netop det, man ønsker sig. Han er en ’’all-round’’ tatovør, men foretrækker black and grey, så detaljeret og realistisk som muligt. Det får mig til at tænke på et andet, yderst nævneværdigt kunstværk af Espen - nemlig hans ’’Dark Angel’’, som dækker hele siden på en meget heldig mand.

Dark Angel tatovering af den norske tatovør Espen Mørken Dark Angel tatovering af den norske tatovør Espen Mørken Dark Angel tatovering af den norske tatovør Espen Mørken
Espen arbejder i dag for Madison Piercing og Tattoo, som holder til i et indkøbscenter, midt på torvet i Sarpsborg i Norge.

Fra bilmekaniker til anerkendt tatovør

Espen fortæller - ’’Mit navn er Espen Warhuus Mørken og jeg kommer fra et lille sted, sydøst i Norge, der hedder Torsnes, udenfor Fredrikstad. Jeg er opvokset med en bror og to søde, ordentlige forældre, som den dag i dag, stadig undres over, hvorfor jeg blev som jeg blev.
Jeg blev tatovør fordi jeg elsker at tegne, male og designe. Forinden var jeg bilmekaniker. Jeg mistede mit job hos SAAB. SAAB eksisterer ikke længere, men tattoos are forever. Jeg gik min læretid hos Glitter Tattoos i Fredrikstad, under Glenn Glitter. Siden hen fik jeg mit eget foretagende under navnet ’’Dark Force Tattoo’’.

I Juni 2012, indgik jeg i et samarbejde med min gode ven og kollega Håvard Frisell, piercingsbranchens Grand Old Man, som ejer Madison Piercing og Tattoo.
Foruden mine tattoos, som er at finde på www.facebook.com/madisonsarpsborg og www.madisontattoo.no, er jeg blevet optaget på et galleri i Norge for mine oliemalerier.
Min inspiration, henter jeg i musikken jeg hører, filmene jeg ser, dygtige kunstnere og andre fantastiske tatovører, samt min kollega og chef, Håvard. Hanfår mig til at se dæmoner!!
Tatovører jeg beundrer er: Tommy Lee, Robert Hernandez, Victor Portugal, Bob Tyrell og Janicke Hansen fra Letz Buzz Tattoo i Bergen (NO). Hun er skræmmende dygtig’’ – lyder det afslutningsvis fra Espen.

Imens Espens forældre undres, kan vi andre glæde os over at han blev, lige netop som han blev.
Han er nemlig en kvalitets tatovør og et yderst sympatisk menneske. Jeg er af den overbevisning, at den perfekte tatovering, er værd at rejse for. Og Sarpsborg er jo ikke mere en et stenkast fra Danmark, hvis man skulle være interesseret i en tatovering fra Espen. Ellers kan man være heldig at møde ham på diverse tattoo conventions.
Så det er bare at holde øjne og ører åbne.


Læs også: To af Danmarks bedste tatovører på Copenhagen Ink festival 2014

Læs også: Verdenskendte tatovører og vilde shows på Christiania

Læs også: Mød en up and coming fotorealisme, portræt og horror/darkside tatovør

Læs også: Få tegnet din tatovering af de dygtigste kunstnere i verden

Flere lignende artikler