Mød en up and coming fotorealisme, portræt og horror/darkside tatovør

14 sep, 2013

Skrevet af: Eluava

Lad mig præsentere jer for en absolut spændende up and coming tatovør, David Troest.
David er en talentfuld ung herre på 23 år, der har tatoveret i sammenlagt 5 år. Han specialiserer sig i fotorealisme, portræt og horror/darkside.

David Troest

Kom helt tæt på en up and coming tatovør - David Troest.

David fangede min interesse for lige knap et år siden, da jeg selv ledte efter en egnet tatovør, til at starte mit venstre sleeve, og da jeg så hans arbejde, var jeg slet ikke i tvivl om at det skulle være ham. Så jeg skrev til ham og en måned senere sad jeg i stolen hos ham. Og man må sige, at han levede op til mine forventninger.

Da jeg selv er hobby kunstner, har jeg længe været fascineret af tatovørerne. For mig, er det eliten inden for billedkunstens verden. En tatovering går jo ikke væk igen. Man kan jo ikke bare tage et hviskelæder, fjerne fejlene og prøve igen. Så jeg har ofte tænkt over, hvordan man tager springet fra billedkunstner til tatovør.

Jeg spurgte David om dette, om hvad der inspirerer ham, hvem hans største idoler inden for billedkunst og tattoo er og om hans mål.

David fortæller:

’’Jeg har tegnet lige så længe jeg kan huske. Og jeg har altid været tiltrukket af den mere dystre og mørke måde at udfolde sig kreativt på, stort set hvad alt angår; Film, kunst, musik osv.
Før jeg blev tatovør troede jeg, at jeg skulle være rockstjerne, fordi jeg havde brugt nogle år i øvelokalet, som sanger i forskellige garage bands.
Min eks-kæreste spurgte mig en dag om hvorfor jeg ikke blev tatovør, når nu jeg elskede at tegne? Da hun spurgte mig om dette, sad vi og spiste frokost klods op af en tatovør, og jeg tænkte ”Tjo.. vi kan da altid prøve’’
Jeg kiggede ind, og spurgte om jeg kunne komme forbi med nogle tegninger. Og han må have kunnet lide hvad han så, for inden længe var jeg i lære.
Desværre kunne jeg ikke blive enig med min chef om hvordan min læretid skulle forløbe. Jeg blev træt af at vaske bil, lufte hunden og hente mad, i stedet for at tatovere. Så efter et par år måtte jeg forlade butikken, og havde mistet lysten til at arbejde i branchen.

Senere, efter 2 års pause fandt jeg lysten til at tatovere frem igen, da en ven spurgte mig, om jeg ikke ville lære ham lidt af det jeg havde lært. Så jeg besluttede mig for at starte op igen..
Jeg arbejdede på dette tidspunkt som vinduespudser hos Alkoos aps. Min daværende chef viste stor interesse for mit tidligere job og min passion for at tatovere, tegne og male. Han spurgte en dag, hvad der skulle til for at jeg startede som tatovør igen. Og jeg svarede: ”Jeg skal være bedre.. meget bedre! Og jeg kunne godt tænke mig at lære fra en prof”

Han opfordrede mig så til at kontakte den person jeg allerhelst ville have undervisning af.
Jeg kontaktede mit store idol, maleren Chet Zar - Den absolut bedste og mest inspirerende ”monster maler” hvis du spørger mig. Og ja, pludselig sad jeg i Los Angles CA, i et lille hus og malede med mit store idol. Han lærte mig ufattelig meget, og selvom vi bare malede, kunne jeg tage de tekniske dele og de forskellige fremgangsmåder med mig som tatovør og som billedkunstner.
Det er nu et år siden og jeg arbejder nu hos Tattoos by Larsen i Ringsted. Jeg specialisere mig mest i fotorealisme, portræt og horror/darkside. Jeg lyder præcis som mange andre, når jeg siger at jeg vil skabe noget unikt. Men det er klart også noget jeg lægger stor vægt på.

Hvad er dit mål?

Der findes så mange utrolig dygtige kunstnere. Den ene mere fantastisk end den anden. Min passion for selv at skabe monstre, horror, dybde og give min fantasi en form for realisme, stammer helt klart fra de mange store idoler som Chet Zar, Tommy Lee Wendtner, Poul Booth og Jed Leiknes, bare for at nævne nogle få. Jeg har, uden selv helt at fatte det, allerede mødt nogle af mine idoler og en masse andre inspirerende kunstnere. Mit mål er klart, at blive lige så dygtig som dem. Men også at være med til at skabe et nyt syn på tatoveringer.
Jeg ønsker, at være med til at få danskerne til at opfatte en tatovering som et kunstværk.

Man kan skabe uanede mængder af nye og spændene designs. Vi lever ikke længere i en tid hvor man får en tatovering af en halv skummel tatovør, i en endnu mere skummel butik, og hvor designet stammer fra et flash ark eller fra de 10 første billeder på google. Den nye generation af tatovører har en helt ny opfattelse af faget. Nemlig at skabe noget der overgår hvad vi troede var muligt i en tatovering og det håber jeg at flere mennesker, uden for tattoo miljøet, også snart vil få øjnene op for, lyder det afslutningsvis fra David Troest.

Da jeg for et år siden skrev til David, var han faktisk stadig i Los Angeles hos Chet Zar og han fortalte begejstret om sin tur, og alt det han havde lært, da jeg senere sad i stolen hos ham.
Han er virkelig et talent under udvikling. Bare i den korte tid jeg har fulgt ham, har han overgået sig selv gang på gang!
Jeg tror at vi kommer til at se meget mere til David i fremtiden, og jeg glæder mig til fortsat at følge hans arbejde.

Udover at tatovere, maler David de smukkeste malerier, som også er at finde på hans facebookside.

TroestTattoo (David Troest på facebook)

Tattoos By Larsen på facebook


Læs også: Talentfuld tatovør fra Aalborg med blandt eliten i ny tattoo-bog

Læs også: Billeder og priser fra årets tattoo convention - Cph Ink festival

Læs også: Fjernelse af tatovering - disse tatoveringer får danskerne fjernet mest

Læs også: Daniel Aggers enorme vikinge tatovering

Flere lignende artikler