Talentfuld tatovør fra Aalborg er med blandt eliten i ny tattoo-bog

25 maj, 2013

Et af de helt store danske tattoo-talenter hedder Sabine Grønhøj og er fra Aalborg, hvor hun arbejder side om side med sin far som tatovør i The Boulevard Social Club & Tattoo Parlor.

Sabine Grønhøj - Tatovør fra Aalborg

Foto: Michael Caddy Søndergaard

Hun er 27 år gammel og har ikke tatoveret i ret mange år. Alligevel er hun allerede udråbt til et af de nye store danske talenter i tatoveringsbranchen. Derfor er hun en af 24 tatovører, der er med i den nye danske tattoo-bog, Inkslingers under huden, hvor hun og andre tatovører bliver portrætteret i form af unikke fotos, billeder af deres kunst og i personlige interviews, hvor de med egne ord fortæller om en kunstform der er gået fra niche til mainstream og har udviklet sig voldsomt kvalitetsmæssigt i alle tænkelige retninger.

Sabine Grønhøj er da også vokset op med blæk i sutteflasken. Hendes far, Brian Grønhøj, er nemlig også tatovør, så barndommen i den Nordjyske familie, har altid været omgivet af tatoveringer og kunst på kroppen. Derfor lå det også i kortene at Sabine Grønhøj skulle følge i sin fars fodspor, der dog ikke var hendes største støtte i begyndelsen.

- At blive tatovør er noget jeg altid har drømt om, men min far har altid forlangt at jeg tog en uddannelse først og fik en portion almen livserfaring, så han ville faktisk slet ikke have at jeg blev tusset eller kom i miljøet før jeg rent faktisk kom i gang. Så vi har da bestemt haft vores kampe om, hvordan og hvor meget jeg skulle have med det at gøre. Vi er dårligt selskab siger han, lyder det fra Sabine Grønhøj.

Verdens bedste tatovører er med i bogen

I bogen, Inkslinger under huden - Mennesket bag kunsten på kroppen, møder læseren 24 vidt forskellige tatovører fra hele verden. Der er blandt andet kunstnere fra lande som New Zealand, Østrig, Italien, USA, Syd Afrika, Tyskland, Finland, Island, Sverige og heriblandt også Sabine Grønhøj fra Danmark.

Selvom Sabine Grønhøj er en kunstner fra ”det nyere kuld” i bogen, så har hun talentet med sig og er allerede anerkendt for sin kunst. Hun indrømmer da også at hun har lagt pres på sig selv, for at blive dygtig til sit fag.

- Det er nok mest mig selv, der har lagt det største pres for at ville leve op til min far og gøre ham stolt. Men jeg vil da også indrømme, at jeg har haft rigeligt af sure sommerfugle i maven og præstationsangst-øjeblikke, når man pludselig er ude mellem alle de kendte tatovører, man kun plejede at høre om. Det er kunstnere jeg selv har set op til, som pludselig ved hvem jeg er er. Min familie har været en stor støtte hele vejen igennem, det er ikke let at være hverken kæreste eller i familie med en tatovør, og da slet ikke med flere, men omvendt så ved vi alle sammen hvad det handler om, siger Sabine Grønhøj afslutningsvis.


Læs også: Daniel Agger, Christian Stadil & Ami James sammen om ny tattoo hjemmeside

Læs også: Video: Sådan bliver en tatovering lavet fra start til slut

Læs også: Inkslingers under huden - ny stor bog om tatovering på dansk

Læs også: Linse Kesslers nyeste tattoo – “Islands brygge skyline”

Flere lignende artikler