Tattoo fest i Parken er samtidig et slag for et mere fordomsfrit Danmark

04 nov, 2013

Danskere uden en tatovering er der efterhånden ikke mange af men fordommene omkring tatoveringer er der til gengæld stadig masser af. De mange fordomme lader dog ikke til at ændre sig, i takt med en væsentlig ændret kultur, men det skal være slut nu. Et kommende arrangement i Parken i København, med fokus på tatoveringer, har til formål at ændre danskernes syn på tatoveringer én gang for alle.

Ink The Night i Parken i København - Theis Events

Om en lille måned skal et arrangement i parken i København sætte fokus på de fordomme der er forbundet med tatoveringer.

D. 30. november løber Ink the night af stablen i Parken i København. - Det er ikke bare en fest for folk med tatoveringer, men er i høj grad også et statement og et slag for et mere fordomsfrit Danmark., sådan lyder det fra Theis John Olsen der er initiativtager og arrangør. Han er samtidig godt træt af at blive set på som en kriminel på grund af hans mange tatoveringer og er uforstående overfor danskerne der kan blive ved med at forbinde tatoveringer med kriminalitet og ballade.

I flere tilfælde føler Theis at folk ser på ham som en tatovering og ikke som et menneske med tatoveringer og det mener han ikke kan være rigtigt. - Danmark er enormt dygtige til at fortælle at der skal være plads til alle typer og størrelser, men holdningen til folk med tatoveringer synes at forblive uændret. Der er efterhånden tatoveringer alle vegne, og det er efter min mening utroligt at der stadig kan være så meget tabu omkring det, siger arrangøren Theis, der selv et tatoveret over det meste af kroppen og som til dagligt arbejder som herrefrisør og event manager.

Kendte musikere og dygtige kunstnere støtter op om arrangementet

Arrangøren er ikke ene om håbet om en holdningsændring hos danskerne når det kommer til tatoveringer. Medlemmerne i hiphop-gruppen Kaliber er alle selv tatoverede og kender godt til fordommene heromkring. Derfor har de valgt at støtte op omkring arrangementet ved at komme og optræde til tattoo festen i parken i slutningen af november.

Iron & Ink har samlet fem af deres dygtigste kunstnere og tatovører som har valgt at tage turen til København denne dag, hvor de vil tatovere under festen. Der bliver også trukket lod om et gavekort på intet mindre end 10.000 kr. til tatoveringer hos Iron & Ink.

Arrangementet bliver afholdt på Lions & Barrels i Parken i København og der er allerede nu over 500 tilmeldte til det der lige nu bliver omtalt som Danmarks største tattoo fest.

- Jeg satser på over 1000 tilmeldinger og håber samtidig at arrangementet kan være med til at åbne debatten omkring tatoveringer, i stedet for fortsat at skære alle over én kam, lyder det afslutningsvis fra arrangøren Theis.


Læs også: To af Danmarks bedste tatovører på Copenhagen Ink festival 2014

Læs også: Verdenskendte tatovører og vilde shows på Christiania

Læs også: Mød en up and coming fotorealisme, portræt og horror/darkside tatovør

Læs også: Få tegnet din tatovering af de dygtigste kunstnere i verden

Flere lignende artikler