Vi drikker ikke længere mest kaffe i Danmark.

22 sep, 2014

Vi er i Danmark rigtig glade for den sorte drik, men vidste du at:

Finland er øverst på listen over det mest kaffe-indtagende land i verden. Norge ligger nummer to, Island nummer tre, og Danmark ligger på en pæn fjerdeplads over verdens mest kaffedrikkende land, set i forhold til indbyggertal. Der tegner sig et mønster over de nordiske lande som ekstremt kaffelystne. Mon det er noget med det fugtige kolde vejr?
(Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_coffee_consumption_per_capita)

 

 • Hver dansker konsumerer per år 8,7 kg kaffe. Vi er tydeligvis meget glade for kaffe i det danske land.
  (Kilde: http://chartsbin.com/view/581)
 • Den verdensomspændende kærlighed til kaffe gør, at kaffe er den anden mest handlede vare i verden – lige efter olie. Det tyder på, at vi mennesker har en fælles lyst til mørke, stærke væsker.
 • Kaffebønnen er faktisk en frugt
 • Kaffe blev opdaget på en lidt speciel måde: en etiopisk gedehyrde opdagede, at hans geder blev vilde og dansede rundt, efter de havde spist de energifyldte kaffebær. Afrikanske stammer spiste også bærrene blandet med fedt, så de blev til små energikugler.
 • Kaffe har ernæringsmæssige fordele: den booster energiniveauet, og hvis man ikke er en habil kaffedrikker, (hvilket betyder flere gange dagligt) sætter det gang i forbrændingen. Det energigivende stof i kaffen; koffein virker opkvikkende, og har en virkning på vores udholdenhed. Derfor er kaffe lidt af en mirakeldrik i eksamenstider og i krævende arbejdssituationer.
  (Kilde: http://www.netdoktor.dk/sport/doping/artikler/koffein.htm)
 • Som det er med det meste, er kaffe sundt i doserede mængder. Drikker du over 100 kopper efter hinanden kan du få en dødelig overdosis.
  (Kilde: http://www.omg-facts.com/view/Facts/3033)

 

 • Kaffe kan ikke kun drikkes eller spises – kaffe har også skønhedsmæssige evner: det benyttes ofte i bodyscrub, og kan hjælpe med at skrubbe døde hudceller af, så man forbliver sommerbrun. Kaffe skulle også – ifølge japanerne, der bader i kaffe – reducere rynker.
 • Nogle studerende på Cambridge University elskede kaffe så meget, at de opfandt webkameraet for at folk skulle kunne se, om kaffekanden var fyldt eller ej. Kaffen kan jo derved siges at have inspireret til ny teknologi, hvilket gør at den er med til at skrive verdenshistorie.
  (Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Trojan_Room_coffee_pot)
 • Historien har vist, hvordan kaffe har haft stor betydning for den kunstneriske udfoldelse: Eksempelvis har komponisten Johan Sebastian Bach komponeret en hel opera; ”Coffee Cantata” omkring en kvindes forhold til kaffe.


Kaffe er faktisk sundt for os:
Nye undersøgelser, som er foretaget af Vidensrådet for Forebyggelse på baggrund af et samarbejde mellem Trygfonden og Lægeforeningen, viser, at kaffe i moderate mængder á 3-4 kopper dagligt har en beskyttende effekt mod udviklingen af type 2-diabetes og Parkinsons. Nyere studier viser også, at kaffe kan mindske risikoen for blodpropper og blødninger i hjernen. Så nu kan man drikke sin morgenkaffe med god samvittighed.
(Kilde: http://kaffeinfo.dk/sundhed/vidensrad-for-forebyggelse/)

 • Vidste du, at hver femte kop kaffe, som nydes i Danmark er lavet af instant kaffe?
 • Manden der opfandt den frysetørrede kaffe; instant kaffen i 1906, delte navn med en præsident i Amerika. Det var en belgisk mand ved navn ”George Washington”.
  (Kilde: http://theoatmeal.com/comics/coffee)
 • Vidste du, at der findes mere end 60 forskellige kaffesorter, men der skelnes i praksis mellem tre af de mest anvendte: Arabica, Robusta og Liberica.
  (Kilde: http://kaffeinfo.dk/tilberedning/sorter-smagsvarianter/).
 • Kaffe blev for alvor kendt i Danmark i 1660′erne. Det vinder fortsat indpas i 1700-tallet med Madam Blå kaffekandens indtog. Op til Anden Verdenskrig er danskerne verdens mest kaffedrikkende nation! Under krigen måtte man så nøjes med kaffeerstatning, der skule udgøre en substitut for den populære drik.

(Kilde: http://kaffeinfo.dk/historie/danmark/)

 

Flere lignende artikler