Inkslingers under huden - ny stor bog om tatovering på dansk

03 apr, 2013

Inkslingers under huden - Mennesket bag kunsten på kroppen, er navnet på en ny stor tatoveringsbog på dansk. Bogen giver dig et indblik i en kunstform der er gået fra niche til mainstream og hvad det har betydet i verden.

Inkslingers under huden - Mennesket bag kunsten på kroppen

Inkslingers under huden - Mennesket bag kunsten på kroppen

Hvordan kan nogle tatovører være i besiddelse af et helt særligt talent, konstant udvikle og forfine deres teknikker og blive til verdenskendte specialister indenfor deres felt, så kunderne skal vente flere år for at få en tid i kalenderen?

Dét og meget mere kan du få svar på i en ny dansk bog om tatovering, igennem personlige beretninger fra 24 verdenskendte tatovører. Kunstformen er gået fra at være niche til at være mainstream og har udviklet sig voldsomt kvalitetsmæssigt i alle tænkelige retninger, lyder det fra journalist og forfatter af bogen, Jakob Schultz.

Tatovører i verdensklasse

I bogen portrætteres nogle af verdens bedste og mest anerkendte tatovører som Jón Páll, Carl Löfqvist, Aaron Bell, Henning Jørgensen, Guil Zekri, Clod the Ripper, Derek Baker og ikke mindst Bob Tyrrell, kendt fra tv-programmer som L.A. Ink og London Ink. Alle tatovørerne fortæller om deres deres liv som tatovør og Bob Tyrrell afslører blandt andet hvordan han i – en sen alder – opdagede sit talent og hvordan han konstant udvikler sin unikke og nærmest fotografiske sort/hvid teknik til at lave realistiske tatoveringer.

- I tv-programmer som L.A. Ink og Miami Ink kommer man ikke så meget bag facaden på tatovørerne. Der hører man mere kundernes historier. Med bogen vil vi gerne give tatovørerne mulighed for, igennem deres egne ord, at fortælle mere om hvem de er som personer og kunstnere. Samtidig fortæller tatovørerne, hvad de bliver inspireret af og hvad det egentlig kræver for at blive en dygtig tatovør. Dem som medvirker i bogen hører til blandt verdenseliten og er derfor de helt rigtige til at fortælle om det , siger Jakob Schultz.

Stor forskel på tatovørerne i bogen

Der er stor forskel på de medvirkende tatovører i bogen “Inkslingers under huden”. Fælles for dem alle er selvfølgelig, at de er tatovører men alligevel er de vidt forskellige som kunstnere, som udfører forskellige stilarter og har hver deres synspunkter på kropskunsten og det at tatovere. Nogle har været tatovører i flere årtier og er blevet mentorer og inspiratorer for en masse tatovører i hele verden, mens andre medvirkende i bogen er nye tatovører og anerkendes for et enormt talent, der kommer til udtryk efter kun få år i branchen. Nogle har specialiseret sig i teknikker fra vikingetiden og fra indianerstammer, andre laver realisme, mens nogle udelukkende laver old school tatoveringer, farver eller sort-grå. De er vidt forskellige kunstnere fra alle hjørner af verden, men har ét fælles mål. Nemlig at blive ved med at lære og udvikle sig for at mestre kunsten endnu bedre og gøre tatoveringer til en endnu mere accepteret kunstform.

Talentløse tatovører søger hurtig berømmelse

- Tatoveringer er blevet meget mainstream. Det har betydet, at der desværre også er kommet mange nye tatovører, der kun går ind i branchen, fordi de vil have hurtig berømmelse.- I virkeligheden har mange af dem hverken talent eller evner til at tatovere. Med bogen vil vi gerne vise, hvordan dygtige tatovører arbejder. Det kan måske få mange til at kunne se den enorme forskel der er på ægte tatovørkunst og de katastrofer, som mange af de useriøse tatovører ødelægger folks hud med, siger Jakob Schultz.

I Inkslingers under huden er de fleste stilarter repræsenteret af de bedste indenfor deres felt. Bogen er rigt illustreret med store, farverige og detaljerede fotos af tatovørernes værker, så kunstnernes historier vækkes til live foran læseren.

Bogen udkommer d. 8. maj og kan forudbestilles på www.turbineforlaget.dk eller købes på Copenhagen ink festival, hvor de forskellige tatovører kan opsøges og signere bogen.


Andre tattoo bøger: Nordisk tatovering af Jon Nordstrøm

Andre tattoo bøger: Dansk tatovering af Jon Nordstrøm

Andre tattoo bøger: Tatoveringer af Paul Mason

Andre tattoo bøger: Tatoveringens designhåndbog af Vince Hemingson

Flere lignende artikler