Pron2.dk

Haida

Navnet “Haida” er afledt af ordet “Hidery” som betyder “folket.” Haida stammen betragtes som en af ​​de ældste befolkninger i den nye verden. Haida er de indfødte folk i vestkysten af ​​Nordamerika. Politisk Haida er anerkendt i Canada for at være First Nation people. Deres forfædres sprog er det Haida sprog, som nu er stærkt truet. Haida´s er ofte omtalt som frygtindgydende krigere.
Haida tatovering
Haida tatovering
De fleste Haida objekter er dekoreret med Kamme - figurer af dyr, fugle, havdyr og mytiske væsener - som ofte identificerer slægt af ejeren. Den Haidanske kultur, mener, at den store ånd, “Ne-kilst-Lass” skabte verden. Denne ånd antager form af en ravn. Ravnen er ansvarlig for at skabe verden. Selv om de fleste imponerende udtrykt i store monumentale totempæle, er dette meget disciplineret motiv anbragt på en bred vifte af materialer, herunder det menneskelige legeme ved tatovering.


Haida samfundet er opdelt i to grupper, den ene hedder Ravnene og den anden Ørnene. Der er en række undergrupper, der henhører under en af ​​disse “fragmenter”. De fragmenter og deres undergrupper af klaner eller matrilineale slægter, har deres egen unikke kombinationer af toppene og andre intellektuelle egenskaber, såsom sange og navne ofte udtrykt i Haida tatoveringer. Tatoveringerne er blevet sat på lår, bryst, skuldre, underarme, håndrygge og endda alle dele af fingrene.
Flere billeder af Haida tatoveringer

Haida tatoveringer - Haida stilart Haida tatoveringer - Haida stilart Haida tatoveringer - Haida stilart Haida tatoveringer - Haida stilart Haida tatoveringer - Haida stilart Haida tatoveringer - Haida stilart Haida tatoveringer - Haida stilart Haida tatoveringer - Haida stilart Haida tatoveringer - Haida stilart

Haida, 10.0 out of 10 based on 2 ratings