Pron2.dk

Maori

Der har været en stor genoplivning af traditionel maori tatoveringer, TA MOKO og andre Maori kulturelle traditioner. Siden den kulturelle vækkelse af MOKO tatoverings design bliver den mere og mere hvad der kan betragtes som mainstream. En masse af ikke-Maori mennesker bliver MOKO designs tatoveret på deres ansigter, samt andre dele af deres krop, hvoraf mange har forkert betydning. Robbie Williams og Mike Tyson har fået maori tatoveringer til stor ærgrelse for mange maorier.
Maori tatoveringer har været praktiseret i over tusind år, og har ikke blot klaret tid, men kræver også kolonisering af europæere. Maorierne er de oprindelige indbyggere i New Zealand, der er kendt for at være som Aotearoa eller landet med den lange hvide sky. Ta MOKO ( sombogstaveligt betyder at strejke) blev brugt som en form for identifikation, rang, slægtsforskning, stammefolk historie, berettigelse til at gifte sig, og mærker af skønhed og vildskab.
Maori tatovering
Maori tatovering
Ta MOKO var ikke blot tatoveret på deres krop, de var fint mejslet ind i huden. Ta MOKO er mest genkendelig gjort i ansigtet, selv om andre dele af kroppen også er tatoveret.
Kvinder fik traditionelt kun lov til at blive tatoveret på læberne, rundt om hagen, og nogle gange næseborene. En kvinde med fuld blå læber blev set som “indbegrebet af Maori kvindelig skønhed.” Mænd, derimod, blev tilladt at få en fuld ansigtsbehandling MOKO. De af højere rang, som høvdinge og krigere, var som regel de eneste, der havde råd til det, men samtidig var de eneste, der holdt en position, som gjorde dem værdige til at få en MOKO i første omgang.


Valg af desing var dog ikke en nem proces. I modsætning til at få en tatovering nu, tog Maori tatoveringer måneder efter godkendelsen at planlægge på den del af de ældste og andre familiemedlemmer. Først de ældste besluttede, om man var værdig til at modtage en MOKO. Et af de spørgsmål, de havde brug for svar på var: ”er de forpligtet til at bære deres stammelederes identitet på deres krop for resten af ​​deres liv?”.
Maori, 10.0 out of 10 based on 2 ratings