Pron2.dk

Tribal (Borneo)

Denne praksis med tatoveringer fra Borneo er en rig tradition, som går århundreder tilbage og stadig synes at være i live. Borneo er den tredje største ø i verden og er en fjendtlig region hvor få vesterlændinge vover sig i.
De Kayan stammen er kilden til de fleste tatovering designs, der bredte sig til andre stammer, såsom Iban og Kenyah. Kayan stilen (hvilket betyder, indvendig eller indre person) inderfor tatoveringer har opnået sin popularitet pga. dens træ-blok stempel teknik. Tribe medlemmer ville skære mønstre i blokke af træ og derefter overføre det på huden. Stammer såsom Iban ville låne tatoverings motiver fra Kayan og andre, og tilpasse, så de passer deres egen stamme.
De traditionelle rosetter er stadig populære hos den ældre generation mens den yngre generation går til mere moderne tatoverings designs som f.eks. asiatisk inspirerede drager og pin up piger.
Tribal (Borneo) tatovering
Tribal (Borneo) tatovering
Af alle stammer i Borneo er stammen Iban den mest tatoverede med motiver kopieret fra Kayan Kenyah og Bakatan stammer. De mest almindelige tatovering designs var motivet på halsen kaldet katak. Wrist tatoveringer kaldes inkut og var også almindelige. De menes at stoppe sjælen i at undslippe kroppen.
Hunde, skorpioner og rosetter var især populært og oftest indsamlet af medlemmer af en stamme under rejser og møder med andre stammelederes medlemmer. Rosetten mentes at være et symbol på et hunde øje af nogle stammer, der æres hunden, selvom det ikke var et helligt dyr. Andre stammer troede rosetten var en skildring af en blomst.


Tatoveringer på Borneo er blevet dekorative selv om de i fortiden ikke var særlig detaljerede. Detaljerne viste noget om medlemmets status i en stamme. Tatoveringer som prikker fundet mellem tommel-og pegefinger kan indikere, at en person har dræbt nogen, og medlemmer af Murut stammen tjente tatoveringer som en belønning for en farefuld rejse, som stadig er hverdagskost. I dag er denne stil af tatoveringer oftest set på dem, der har vedtaget den nye tribal stil af tatoveringer.
Tribal (Borneo), 10.0 out of 10 based on 1 rating