Se hvordan en tatovering bliver fjernet med laser - Vi er med under behandlingen

16 apr, 2013

Fjernelse af tatoveringer med laser har været meget omtalt i medierne de sidste par måneder. For at give et indblik i, hvordan det foregår, når en tatovering behandles med laser, har vi været med under en laserbehandling på en professionel klinik i København.

Se hvordan en tatovering bliver fjernet med laser

Steffen Mettin Jensens tatovering bliver behandlet med laser for 2. gang.

Tattoolounge.dk er blevet inviteret med indenfor på en professionel klinik i København for at se, hvordan en laserbehandling af en tatovering foregår. Inden behandlingen går igang, bliver vi præsenteret for klinikkens udstyr. Her lytter en tydeligvis noget nervøs ung mand, Steffen Mettin Jensen, også med. Det er nemlig ham der om lidt skal lægge krop til, når vi skal se hvordan en tatovering bliver fjernet med laserbehandling.

Steffen Mettin Jensens navn blev på meget kort tid kendt over hele Danmark da han efter første laserbehandling af sin tatovering, endte med store blodige vabler på hånden. Billederne af hånden lagde han på facebook og i løbet af få dage havde historien været igennem største delen af de danske medier. Der var i den forbindelse mange meninger om hvorvidt den første behandling Steffen modtog var korrekt udført eller ej. Steffen har alligevel valgt at prøve en anden klinik til hans 2. behandling.

I Danmark er der endnu ingen lovgivning når det kommer til klinikker der udfører laserbehandling. Alle kan for så vidt slå sig ned og kalde sig laserbehandler. Det fokuserer vi dog ikke på i denne artikel.

Lige inden behandlingen går igang

Køling af huden inden laserbehandling af tatovering

Kold luft køler huden ned inden behandling med laser

Tilbage på klinikken, hvor laserbehandlingen af tatoveringen på Steffens hånd, skal til at gå igang.

Steffen er, kva sin tidligere oplevelse med laserbehandling, en smule nervøs til den indledende snak, inden han om lidt skal skydes med laseren for 2. gang. Steffens hånd bliver først kølet ned med en lille maskine, der blæser is-kold luft ud på hans hånd, hvorefter laserapparatet indstilles og gøres klar til behandlingen. Vi får alle sammen specielle briller på for og undgå, at laseren skal skade vores øjne.

Første skud med laseren

Steffen får først et lille skud med laseren for at se om alting er som det skal være. Herefter glider den kraftige laser stråle henover tatoveringen på Steffens hånd. At dømme ud fra Steffens ansigtsudtryk, gør det tydeligvis en smule ondt, at få sådan en laserbehandling. Køling af huden fortsættes under hele behandlingen. Efter et par minutter er behandlingen overstået og hans hånd smøres nu ind i en speciel gelé. Steffen er lettet og fortæller at han er spændt på at se den efterfølgende reaktion. Efter en grundig information om efterpleje og hvad der skal gøres, hvis Steffens hånd reagerer voldsom igen, er behandlingen overstået og Steffen kan tage hjem.

Billeder efter bahandlingen

Inden behandling Lige efter behandling 2 timer efter behandling 18 timer efter behandling

Hånd inden læserbehandling af tatovering Hånd efter laserbehandling af tatovering Hånd 2 timer efter laserbehandling af tatovering Hånd 18 timer en laserbehandling af tatovering

Steffen fik lavet sin 2. behandling hos Undo-it.dk i København.


Læs også: Unge tatoverer sig selv med billige tattoo kits

Læs også: Tatovører bliver truet og afpresset af rockere

Læs også: Miljøstyrelsens tips om tatoveringer

Læs også: Hver anden danske tatovering er lavet af en amatør

Flere lignende artikler