Unge tatoverer sig selv med billige tattoo kits

10 jul, 2012

Professionelle tatovører bliver oftere og oftere kontaktet af unge teenagere, som skal have rettet op på en uheldig “gør det selv” tatovering, som er lavet af dem selv eller vennerne.

Unge tatoverer sig selv med billige tattoo kits

Billigt tatoverings grej på nettet, betyder at flere tatoverer sig selv og vennerne.

Efter få minutters søgen på nettet, er det hurtigt og se, at man nemt kan få fat i et såkaldt “gør det selv” tattoo kit. Et tatoveringskit der gør det muligt selv at tatovere. Disse “gør det selv” tattoo kits, kan købes online, helt ned til 500kr., og kan købes af alle. Det betyder også at flere og flere unge, under 18 år, tatoverer sig selv og vennerne.

Tatoverer til fester

Tatovører oplever flere og flere mennesker, der kontakter dem for at få rettet op på en uheldig “gør det selv” tatovering. De oplever her en stigning af teenagere, helt ned til under 18 år, som har fået lavet en tatovering til en fest. De unge tatoverer nemlig hinanden til fester, til tider i beruset tilstand og uden nogen faglig uddannelse.

I Danmark siger loven, at man ikke må tatovere unge under 18 år, eller folk som er berusede eller påvirket af stoffer. Alligevel er der unge mennesker, helt ned til 16 år, som tatoverer sig selv og vennerne med deres eget tattoo kit, som de har købt på nettet. I Danmark er der nemlig ingen regler omkring salg af “gør det selv” tattoo kits, så derfor kan alle og enhver klikke sig ind og købe sådan et kit, og gå igang selv.

Overlæge er rystet

Jørgen Serup, der er professor og overlæge på Bispebjerg Hospital er rystet over, at unge mennesker kan finde på at tatovere sig selv. Han er mest bekymret over, at personen bag nålen, ikke har fokus på hygiejnen. Er der ikke styr på hygiejnen i forbindelse med en tatovering, kan det have katastrofale følger, såsom betændelse, grimme ar eller blodforgiftning, for den tatoverede.

– Overlægen kan kun advare imod, selv at tatovere. Det er decideret farligt, siger Jørgen Serup, der er ekspert i fejlslagne tatoveringer. Han forestiller sig ikke at tatovøren tænker over at skifte nål og farve, når flere skal tatoveres, og det kan medføre voldsomme infektioner og sygdomme.


Læs også: Miljøstyrelsens tips om tatoveringer

Læs også: Farlige tatoveringsfarver forbydes

Læs også: To ud af tre fortryder ferie tatoveringer

Læs også: Ekspert mener at dine tatoveringer er tikkende bomber

 

Flere lignende artikler