Ekspert mener at dine tatoveringer er tikkende bomber

Efter at BT.dk har talt med en af danmarks førende eksperter indenfor tatoveringer, Jørgen Serup, er det tydeligt at han er meget bekymret over tatoveringsfarverne i Danmark. Der findes nemlig bakterier i 10 pct. af farverne.

Ekspert mener at dine tatoveringer er tikkende bomber

10 pct. af danske tatoveringsfarver indeholder farlige bakterier

Jørgen Serup, som er overlæge og professor på Bispebjerg hospital, mener at det er et kæmpe problem at der kan findes så mange farlige bakterier i tatoveringsfarver. I en undersøgelse som Jørgen Serup selv har været med til at lave, viser det sig at der kan findes bakterier i 10 pct. af farverne, og det er alt for meget i følge professoren, som også siger at det er helt uacceptabelt.

Kan ske når som helst

Som Jørgen Serup siger, er tatoveringer er fantastisk måde at sprede smitte på. Tatoveringerne er tikkende bomber under huden og der kan komme meget voldsomme reaktioner fra bakterierne i de farver der er brugt i tatoveringen. Reaktionen kan opstå når som helst, og kan ligeså godt opstå på en 3 måneder gammel tatovering, ligeså vel som en tatovering der er 25 år gammel. Det er ikke til at vide. Han forklarer samtidig, at hvis det skulle ske der kommer bakterier i farverne, som er pencillinresistente, kan det blive et meget alvorligt problem. Vi har her at gøre med et risikovindue som står vidt åbent, og hvis uheldet pludselig er ude kan det ende med en epidemi, hvis de forkerte bakterier ender i tatoveringsfarverne.

Bliver der gjort noget ved det?

Jørgen Serup, der mener at der hurtigst muligt bør laves regler på området, har igangsat en undersøgelse i samarbejde med Elsebeth Tvenstrup Jensen fra Statens Serum Institut. Elsebeth Tvenstrup Jensen, der er en del af den igangværende pilotundersøgelse, er overlæge ved Central Enhed for Infektionshygiejne ved Statens Serum Institut.
I en tidligere artikel her på Tattoolounge.dk kunne man læse at Miljøstyrelsen, tilbage i 2011, valgte at forbyde 13 forskellige tatoveringsfarver, da de indeholdt kræftfremkaldende stoffer. Der er endnu ikke gjort noget ved de farver der kan indeholde farlige bakterier.

-

Læs også: Farlige tatoveringsfarver forbydes

Læs også: Tattoo salonen på Tv3+ kommer helt ind under huden

Læs også: Mand fik tatoveret radiokanals navn/logo midt i panden

 

This entry was posted in Nyheder generelt, Tatovering and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Note: If you are replying to another commenter, click the "Reply to {NAME} ↵" button under their comment!


Copyright 2011-2012 - [email protected]

Sitemap