Piercing

Piercing, er en form for kropsforandring, punktering eller at skære enPiercing i næsen del af det menneskelige legeme, hvilket skaber en åbning, hvor smykker kan blive placeret. Mens historien om kroppens piercing er dækket af en mangel på videnskabelige referencer, er der rigelige beviser til at dokumentere, at det har været praktiseret i forskellige former af begge køn siden oldtiden i hele verden.
Øre piercing og næsepiercing har været særligt udbredt, og er godt repræsenteret i historiske optegnelser og blandt gravgaver. De ældste mumificerede rester nogensinde opdaget var sportslig øreringe, der attesterer, at eksistensen af den praksis, er mere end 5.000 år gammel. Næse piercing er dokumenteret så langt tilbage som 1500 f.Kr. Piercinger af disse typer er blevet dokumenteret på verdensplan, mens læbe og tunge piercinger historisk blev fundet i afrikanske og amerikanske stammelederes kulturer. Nippel og genital piercing er også blevet praktiseret af forskellige kulturer, men brystvorte piercinger går mindst tilbage til det antikke Rom, mens genital piercing er beskrevet i det gamle Indien ca. 320 til 550 CE. Historien om navle piercing er mindre klar. Denne praksis med krops piercing er vokset og aftaget i den vestlige kultur, men det har oplevet en stigning i popularitet siden Anden Verdenskrig.
Årsagerne til piercing eller ej piercing er varierede. Nogle mennesker pierces af religiøse eller åndelige årsager, mens andre bliver piercet fo at opnå selvudfoldelse, for æstetisk værdi, for seksuel nydelse eller for at opfylde deres kultur eller til at gøre oprør imod det. Nogle former for piercing forbliver kontroversielle, især når den anvendes på ungdomsområdet. Visning eller opsætning af piercinger er blevet begrænset af skoler, arbejdsgivere og religiøse grupper. På trods af de kontroverser, har nogle mennesker praktiseret ekstreme former for piercing, med Guinness skænke World Records på personer med hundreder og endda tusindvis af permanente og midlertidige piercinger.


Piercingens historie
Det er sandsynligvis helt tilfældigt at fænomenet piercing blev opdaget. Piercing har jo eksisteret i mange hundrede år og det ældste sted man hører om piercing er i bibelen. Her skulle Isaks hustru Rebecca, eftersigende få en ring i næsen af guld.
I den mere primitive tidsalder er stammefolk kendt for, at bruge kropspiercing på forskellig vis. Tallerken negere er et meget godt eksempel på den mere ekstreme form for piercing.
Piercing - udsmykning af kroppen
For at lave denne form for udsmykning, skal man gradvist udvide et hul i underlæben. Dette er derved en årelang proces. Hullet i underlæben udvides gradvist over en større og større træskive. Efter naturlovens mest primitive regler gælder det om, at have den største udsmykning. Dette symboliserer magt og status. I andre stammekulturer, som er at finde på den Indunesiske ø Borneo, er store ørehuller mere almindeligt. Her er det også et udtryk for det enkelte menneskes plads i hierakiet.
Det fortælles også at gifte kvinder, kan forlange at deres ægtemand får en piercing lodret eller vandret gennem penishovedet. Dette skulle så stimulere kvindens sexulle nydelse. Hvis manden nægter at få denne smertefulde piercing, kan kvinden frit vælge en anden mand.

Copyright 2011-2012 - [email protected]

Sitemap