Tatovører bliver truet og afpresset af rockere

03 jul, 2012

DR bragte igår nyheden om at en jysk tatovør, som har valgt at være anonym, årligt afleverer omkring 250.000 kr. til Hells angels.

Tatovører trues og afpresses af rockereAt drive en forretning kan være en udfording i sig selv, men tatovører kan have endnu større udfordringer ved at drive en ærlig og redelig tatovørforretning. Det kan nemlig være med liv og lemmer som idsats. DR har kigget på tatovør branchen, og det viser sig at mange tatovører bliver afpresset og truet af rockere, blot for at få lov til, at holde forretningen kørende. Det som rockerne kalder beskyttelsepenge.

Flere medarbejdere fra landets politikredse, samt flere kilder i miljøerne omkring tatovørforretningerne bekræfter, at denne afpresningsmodel bliver brugt i branchen. Ordensmagten har dog svært ved at komme problemet til livs, da flere bliver truet til tavshed, for at de ikke anmelder rockernes metoder.

Ren afpresning

En jysk tatovør, som har valgt at være anonym, fortalte til DR, at Hells angels jævnligt aflægger et besøg i butikken og opkræver beskyttelsespenge. Årligt henter rockerne omkring 250.000 kr. i butikken. Tatovøren tør ikke at modsætte sig rockernes krav, i frygt for de alvorlige konsekvenser, som det kan medføre. Som tatovøren siger, så vil de smadre på mig og min forretning fuldstændig, hvis ikke jeg betaler.

Bestyrelse vil drøfte problemet

Efter flere henvendelser fra pressen vil landets største brancheforening, Dansk tatovør laug, nu sætte fokus på netop dette, for at få et overblik over det alvorlige problem. Johnny Hansen, siger at de nu vil drøfte denne sag på et bestyrelse møde, i Dansk tatovør laug.

Læs hele historien på DR´s hjemmeside her


Læs også: Anne Lindfjeld lægger billeder af kejsersnit på sin blog

Læs også: Salon Beton på DR HD

Læs også: Tattoo salonen på Tv3+ kommer helt ind under huden

Læs også: Farlige tatoveringsfarver forbydes

 

Flere lignende artikler