Hver anden danske tatovering er lavet af en amatør

15 feb, 2012

Det er en trist information, men desværre er sandheden at hver anden danske tatovering er lavet uprofessionelt af amatører som ingen uddannelse eller erfaring har inden for tatoveringsfaget.

Hjemmelavede tatoveringer

Hjemmelavede tatoveringer

Masser af danskere lader sig tatovere af amatører rundt omkring i landet, som tatoverer med billigt udstyr, giftigt blæk og uden nogen som helst form for uddannelse eller erfaring som tatovør. Faktisk er det hver anden tatovering i Danmark der er lavet uprofessionelt, og det betyder samtidig at 15.000 danskere hvert år sætter helbredet på spil ved at blive tatoveret af en amatør.

Tatoverer med hjemmegrej og uden erfaring

I følge kilder fra Ekstra Bladet, køber amatørerne selv deres tatoveringskit på nettet, og går igang med at tatovere uden nogen som helst form for erfaring. “Jeg oplever tit at amatørtatoveringerne er lavet med printerblæk, maling eller andre bizarre ting”, siger Jørgen Serup der er overlæge og professor på Bispebjerg hospital. Jørgen Serup er ekspert i de sundhedsmæssige aspekter af tatoveringer, og det er ofte ham der må behandle de patienter som har valgt at få lavet en uprofessionel tatovering. Når nålene bliver genbrugt er der høj risiko for at de kan overføre HIV og leverbetændelse. Flere af dem dem der er blevet amatørtatoveret, ender på hospitalet med bylder eller allergiske reaktioner. Jørgen Serup udtaler til Ekstra Bladet at han er meget bekymret for denne udvikling.

En tatovering kan koste et ben eller en arm

Man har flere gange i medierne, kunne læse om personer som har været meget uheldige i forbindelse med deres tatovering. For nogle personer er det gået så galt at de har fået amputeret ben på grund af en tatovering som er blevet lavet af en amatør. I forbindelse med en artikel i Ekstra Bladet, tilbage i 2010, kunne man læse om 34-årige Bethina som havde fået skamferet hendes ene arm af en amatørtatovør, som tatoverede hende i et kolonihavehus. Det resulterede i at hun måtte få skraldet alt huden af den ene underarm.

Lovgivningen skal ændres

Forbrugerrådet er meget bekymrede for denne udvikling og mener at lovgivningen omkring tatovering i Danmark bør laves om. Johnny Hansen fra Dansk Tatovør Laug bekræfter ligeledes udvikling, med de mange hjemmetatovører, i forbindelse med artiklen i Ekstra Bladet.


Læs også: Farlige tatoveringsfarver forbydes

Læs også: Mand fik tatoveret radiokanals navn/logo midt i panden

Læs også: Drake fan får tatoveret “DRAKE” i panden

 

Flere lignende artikler