Det er en gammel skik at udsmykke kroppen, men derfor er der alligevel grund til at tænke sig om før man gør det
Tatoveringer har været kendt så længe der har eksisteret mennesker, ligeledes har piercinger i form af øreringe altid eksisteret. Piercinger har dog efterhånden taget et omfang, der giver anledning til bekymring, eftersom det ikke længere kun er i ørerne man bliver piercet, men også på andre steder af kroppen.Det bekymrende ved tatoveringer er, at enhver kan nedsætte sig som tatovør, og ofte er det uautoriserede personer, der også udfører piercinger.
Lov om tatoveringer bestemmer, at det er strafbart at tatovere folk i hovedet, på halsen og på hænderne - og at tatovere personer under 18 år. Men der er for eksempel ingen regler for de farver, man tatoverer med.Der findes ingen tilsvarende lovgivning vedrørende piercing. De anvendte materialer er dog omfattet af regler, som skal sikre mod allergi, idet smykker i Danmark ikke må indeholde mere end 0,05% nikkel.Gode Råd
-
Er du i tvivl om et smykke indeholder nikkel, kan du få en tester på apoteket, som du har lov til at anvende på det smykke du evt. vil køb.
-
Husk at en tatovering er levende. Den vil ændre sig over tid. Når du bliver gammel - bliver tatoveringen også gammel.
-
Det er ikke ulovligt at være tatoveret i hovedet, på halsen og på hænderne. Man kan ikke straffe en person som er blevet tatoveret i hovedet i udlandet. Tatoveringen er der jo.
-
Hvis du er under 18 år skal du have dine forældres samtykke til at blive piercet.
-
Vær opmærksom på de kosmetiske gener, der kan opstå hvis du fortryder. Det er svært at fjerne tatoveringer og piercinger helt.
-
Vær opmærksom på bivirkninger i form af infektioner, allergi mm. Det er nemlig sådan, at knap halvdelen af stofferne der anvendes til tatovering, ikke er vurderet til kosmetisk brug. Derfor ved man ikke om de kan skade sundheden på lang sigt. Bl.a. advarer Miljøstyrelsen mod hennatatoveringer, som kan give kraftig allergi.
-
Er du blevet tatoveret eller piercet får du ½ års karantæne fra at være bloddonor.
Kilde: www.taenk.dk