Pas på når du skal have fjernet en tatovering !

De er fulde af løgn. Så skarp er kritikken nu af flere klinikker, der tilbyder fjernelse afPas på når du skal have fjernet en tatovering tatoveringer med laserbehandling. Det er et farligt indgreb og risikoen for, at det går galt, er langt større end klinikkerne giver udtryk for, mener Jørgen Serup, hudlæge og professor ved Bispebjerg Hospital. Han er harm over, at flere klinikker oplyser, at risikoen for, at behandlingen går galt, er mindre end fem procent.
- Man kan ikke have en behandling med så høj effektivitet og så lille risiko inden for tatoveringsfjernelse. Det findes ikke. Chancen for et pænt resultat er maksimalt 50 procent - og det, tror jeg endog, er optimistisk, siger Jørgen Serup.
En ærgelig oplevelse
31-årige Kevin Christensen fra Rødding er en af dem, der har oplevet en mislykket behandling. For to år siden skulle han have fjernet en tatovering fra sin højre overarm. Men resultatet blev alt andet end godt.
- Jeg fik mange bylder, og det begyndte at væske. Oven i det så kom der betændelse i det, fordi såret sad fast i min trøje, fortæller Kevin Christensen.
- Det var ikke lige det, jeg havde regnet med. Det var en træls oplevelse, siger han.
Hudlæge og professor ved Bispebjerg Hospital, Jørgen Serup, mener, at klinikkerne burde give en mere retvisende billede af risikoen ved behandlingerne.
- De tegner et alt for lyst billede af behandlingen, siger han.
Uforståelig kritik
Hos TattooZone i Tønder forstår indehaver og tatovør, Eva Muus, ikke kritikken. Hun har et par behandlingen om ugen - og selvom hun eksempelvis ikke oplyser om risiciene på sin hjemmeside, så informerer hun altid kunderne, inden behandlingen starter, understreger hun.
- Allerede når jeg har en kunde i telefonen, der overvejer det, fortæller jeg om den risiko, der kan være. Og jeg garanterer aldrig, at de (tatoveringerne, red.) går væk, siger Eva Muus.
- Jeg har kun haft et tilfælde, hvor vi ikke kunne fjerne tatoveringen. Og det er aldrig gået galt med en behandling, siger Eva Muus.
Ny lov er på vej
Debatten om tatovører har raset de seneste uger. En ny tatoveringslov er på vej, men om der også kommer lovkrav til dem, der tilbyder fjernelse af tatoveringer med laser er uvist. Som det fungerer i dag, kan alle og enhver slå sig ned som tatoveringsfjerner, og det undrer Jørgen Serup.
- Det er forkasteligt, at alle og en hver må betjene en laser, som kan forårsage så store skader. Det er en farlig maskine, som vi burde stille krav til, at kun uddannede specialister måtte benytte, siger Jørgen Serup.
-Kilde: www.dr.dk
This entry was posted in Nyheder generelt, Tatovering and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Copyright 2011 - [email protected]